Ventilatie

Het belang van goede ventilatie
Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die vervuild of verontreinigd is door zuivere lucht. Ventilatie is nodig voor een gezond binnenklimaat en is onderverdeeld in mechanische en natuurlijke ventilatie.

passiveMechanische ventilatie: Een ventilator met instelbaar toerental. De snelheid van een ventilator kan geregeld worden door een sensor. Het meest voorkomend zijn de sensoren die de concentratie CO2 of de relatieve vochtigheid meten en vergelijken met een ingestelde waarde. Zo wordt de ventilator aan of uitgeschakeld.

Natuurlijke ventilatie: Vindt plaats via roosters in gevels en ramen. Deze methode is nog steeds de meest gezonde omdat de verse lucht rechtstreeks in de leefruimtes wordt toegevoerd.

Vochtgehalte in de woning
Een gezin van vier personen produceert per etmaal 14 tot 20 liter vocht door te ademen, slapen, koken, wassen, vaatwassen, baden, planten water geven etc… Bovendien bevatten vele producten zoals textiel, tapijt, parket, kranten en sigaretten schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen aantasten. Dit alles heeft als gevolg dat goede ventilatie absoluut noodzakelijk is om vocht-, schimmel-, en gezondheidsproblemen te voorkomen.
De keuze voor een warmteterugwinunit oftewel WTW realiseert comfort en energiebesparing. Nieuwe systemen uitgevoerd met een warmte terugwinunit voeren vervuilde lucht af via een warmtewisselaar die gelijktijdig van buiten afkomstige lucht opwarmt. Via een buizenstelsel wordt deze schone, opgewarmde lucht binnen verdeeld. Energiebesparing in optima forma.
Optimaal binnenklimaat door goede ventilatie. Martin van Grieken is hierin gespecialiseerd!
Erkend installateur van ventilatiesystemen